Dirigenten

Remko de Jager (1971) is tenor/bastrombonist van het Rotterdams Filharmonisch Orkest en docent trombone en methodiek aan het Conservatorium van Amsterdam.Hij speelt bij het Nieuw Trombone Collectief, Domestica Rotterdam en het Doelen Ensemble. Ook treedt hij op als solist. Sinds oktober 2011 is Remko dirigent van fanfareorkest Kunst Na Arbeid te Purmerend. Op educatief vlak heeft hij een zeer brede interesse.

Hij geeft workshops, lessen en masterclasses zowel aan kinderen als volwassenen, amateurs, conservatoriumstudenten en professionals.

 


Alwin van Halm
 

Alwin van Halm (Alkmaar, 1968) begon als leerling bij de plaatselijke fanfare en speelde daarna in diverse andere fanfare en harmonie orkesten trompet, hobo, groot en melodisch slagwerk. Daarnaast nam hij pianolessen.

Directielessen kreeg Alwin van Jan Schaap in Alkmaar. In 1990 zwaaide Alwin letterlijk en figuurlijk af. In zijn examencommissie zaten o.a. de bekende marsencomponist Piet Laro en inspecteur der militaire muziek Jan van Ossenbruggen.

Alwin werkt al bijna 30 jaar in diverse functies in het onderwijs en als consultant in de ICT. Hij is op diverse terreinen actief als trainer en coach. Op dit moment is hij werkzaam als schooldirecteur van een basisschool in Amsterdam.

In het onderwijs heeft Alwin vaak het initiatief genomen om schoolkoren en orkesten te starten. Naast deze activiteiten was en is hij nog steeds semi professioneel bezig met componeren, instrumenteren en arrangeren voor diverse bezettingen.

Sinds oktober 2019 is Alwin met veel enthousiasme dirigent van Kleinkunst.