Groot Orkest

Kunst na Arbeid is het enige orkest in Purmerend met een fanfarebezetting, en bestaat uit muzikanten die koperen blaasinstrumenten bespelen zoals cornet, bugel, trompet, bariton, hoorn, trombone, bas en saxofoon aangevuld met slagwerk.

In vroeger tijden liep de fanfare door het dorp en om in de maat te lopen werden dan vaak ook marsen gespeeld. Tegenwoordig zijn de meeste fanfares zittende orkesten geworden. Duidelijk is dat er dan ook heel andere muziek gespeeld kan worden. Het repertoire van een orkest met een fanfare bezetting anno nu is heel veelzijdig. van modern tot klassiek.

Er zijn veel componisten die speciaal voor fanfarebezetting componeren, en er zijn in de loop der jaren ook veel fanfare arrangementen gemaakt van diverse bekende popgroepen en artiesten als Abba, Queen, Robbie Williams en Marco Borsato. Maar ook van filmmuziek, tv series, musicals en operettes.

Met andere woorden, er is dus een heel groot aanbod voorhanden om voor een breed publiek een aantrekkelijk programma samen te stellen.

Kunst na Arbeid is dan ook een vereniging die met een veelzijdig repertoire in het voetlicht treedt.

Er wordt door het orkest regelmatig op verschillende locaties opgetreden. Deze concerten worden vaak samen met een soloartiest, koor of ander orkest gegeven, maar ook zonder deze artiesten kan Kunst na Arbeid uitstekend uit de voeten met een eigen repertoire.

Behalve tijdens deze concerten is Kunst na Arbeid ieder jaar, de laatste vrijdagavond voor de zomervakantie, in de buitenlucht te beluisteren op de Kaasmarkt op het bordes van de Nikolaas (Koepel) kerk. Er worden tevens optredens gegeven bij de Purmerendse festiviteiten die vrijwel elk jaar worden georganiseerd. Zo leveren wij regelmatig een muzikale bijdrage aan de Poortersfeesten, Stoomdagen en Purmerend Marktstad.

Daarnaast kan KnA worden ingehuurd voor begeleiding, een serenade of (mini) concert.

www.sponsorkliks.nl

        Afbeelding invoegen        Afbeelding invoegen