KnA met Claudia de Breij

Muziekvereniging KnA samen met Claudia de Breij.

Een paar weken voor de zomerstop ontvingen wij ineens een bericht van de productie groep van Claudia de Breij..

Claudia de Breij wilde Kunst na Arbeid betrekken in haar One - Women show van dit seizoen. Of we daar aan mee wilden werken?

Nou en Of we dat wilden !!! Iedereen kent Claudia de Breij en het zou om 2 avonden gaan die op dat moment al helemaal uitverkocht waren.


KnA geeft ieder jaar een concert in de Purmaryn maar een uitverkochte zaal is ons nog niet gelukt.

Voor de vakantie nog even geïnventariseerd wie er allemaal mee wilden doen, en dat waren er gelukkig een heleboel.

Muziek werd naar ons toegestuurd, zodat iedereen in de vakantie alvast kon oefenen want de uitvoeringen waren op 13 en 14 september, dus vlak na het eindigen van de zomervakantie.

Klein detail was nog wel dat er gelopen moest worden tijdens het spelen. Tja, dat zijn wij niet gewend. Wij zitten altijd, dus lopen en spelen tegelijkertijd dat is toch wel even een dingentje!!! Hierdoor vielen wel wat mensen af, maar gelukkig hielden we er nog genoeg over om ons flink te laten horen tijdens de voorstellingen.

Er werd een speciale repetitie ingelast en Atie Lust werd gevraagd om ons daarbij te begeleiden. Eerst werd de muziek nog even goed doorgenomen en daarna moesten we oefen met lopen. Het ging ons geheel niet verkeerd af. We mochten trots zijn op onszelf.

Donderdag 13 september moesten we ons al vroeg melden in de Purmaryn om voor de voorstelling nog even te oefenen met opkomen en spelen en natuurlijk ook weer afmarcheren. We werden opgevangen door Jeffrey en hij heeft uitgelegd hoe alles zou moeten gaan verlopen. Terwijl hij ons de uitleg gaf viel het hem op dat wij een zeer jonge muzikant hadden meegebracht nl. Joris Verburg. Joris is een leerling bij Kunst na Arbeid op trompet en speelt mee in ons opleidingsorkest Klein Kunst. Joris kreeg meteen een ereplaats op het podium, vlak naast Claudia.

Aan het einde van de show van Claudia heeft ze een liedje over de fanfare en op een gegeven moment gingen de zijdeuren op en kwamen wij , al spelend, binnen. Claudia sluit haar show af en bedankt iedereen. Wij  en Joris werden met naam en toenaam genoemd en daarna pakte ze haar trommel en begon van het toneel af te lopen. Wij er achteraan !!! en het publiek weer achter ons aan !!! Helemaal door de foyer naar buiten. Buiten nog een afsluitend stukje gespeeld en daarna gezamenlijk afgemarcheerd naar een zij ingang.

Daarna was er nog tijd voor een groepsfoto.


We vonden het een hele ervaring om met een zeer bekende Nederlandse artieste het podium te mogen delen. Kort maar krachtig !!!![TeYvL1]